1 dag
Voor groepen: verenigingen, scholen, clubs, bedrijven en vriendengroepen
In de voormiddag brengen we een bezoek aan de koffiebranderij Mossiat.
De Koffiebrander deelt hier zijn passie met u. U ontdekt de voordelen van het roosteren op lage temperatuur, wat u ter plaatse getoond wordt. Tijdens een proeverij ontdekt u het verschil tussen Arabica en Rustica.
Na het middagmaal brengen we een bezoek aan de mosterdfabriek Bister “L’impériale”. Uiteenzetting over de geschiedenis van het bedrijf en de fabricatie van Mosterd, Pickles en fijne groentjes op azijn. Bezoek aan de werkplaatsen en het ‘kleine mosterdmuseum’. Proeverij van de producten en geschenkje.
Nadien brengen we nog een bezoek aan werkplaats Dawagne. We bezoeken de werkplaats van het artisanale roken van zalm. U zal de verschillende stappen van voorbereiding van gerookte zalm ontdekken (het zouten, het roken en snijden). Gemarineerde zalm met saffraan of geparfumeerd met dille en roze bessen zonder te vergeten de traditionele met tien peppers.
Tijdens het bezoek is er een proeverij van de producten.
Vertrek/Aankomst: vertrek vanaf 07.00 u – einde van de reis 20.30 u